maandag 9 juli 2012

Een dagje Canada


Zaterdagmorgen zijn we met regen vertrokken vanuit ons hotel in Rochester maar onderweg werd het alsmaar donkerder  en was het ondertussen aan het onweren.

Het was niet zo een erg lange rit naar Niagara Falls maar ondertussen waren de donderwolken gepasseerd en konden we onder een twijfelend zonnetje uitstappen.
Niagara Falls zijn de wereldberoemde watervallen die net op de grens met Canada liggen. Eerst gingen we naar de Amerikaanse kant waar je de watervallen van heel dicht kunt beleven.



In ‘The cave of the wind’ kun je via trappen heel erg kort bij komen  en krijg je speciale sandalen en een regencape aan. Als je op het hoogste platform gaat staan moet je je erg schrap zetten want door de druk van het water lijkt het of je in een tropische storm bent belandt.



Bij ‘Maid of the mist’ brengt een boot je zo dicht mogelijk tot bij de watervallen. Hierbij krijg je ook weer een cape aan maar hier kom je niet zo heel erg nat uit. Beide manieren van watervalbeleving zijn een aanrader om te doen want je kan de falls wel op allerlei bruggen en platforms gaan bekijken maar er zo dicht bij komen is een echte belevenis.





Om naar ons geboekt hotel te gaan moesten we eerst nog de staatsgrens over en na de normale formaliteiten en vragen reden we voor de allereerste keer Canada binnen. Omdat we vanaf de grens niet meer op de hulp van de gps konden rekenen moesten we zoeken naar ons hotel.(hoe deden we het eigenlijk vroeger zonder gps? ;-) ) De Canadese kant van de rivier is een hemelsbreed verschil met de Amerikaanse. Hier kom je in het Las Vegas of Benidorm aan de watervallen, overal hotels,restaurants,winkels en allerlei andere toeristische lokkers met heel veel neonreclame, de ene al wat groter dan de andere.

Het was wel eens een plezante afwisseling om hier rond te lopen maar we begrijpen ook wel dat dit niet het echte Canada zal zijn.
De drukte is goed voor 1 nacht dus ‘s anderendaags reden we terug de grens over  richting New York.
Het is een kleine 600 kilometer  naar de andere kant van de staat New York en die hebben we zondag overbrugt. Het is een heel eind rijden maar door deze kilometers in 1 dag te doen kunnen we de volgende dagen in de Big Apple gaan besteden.
We hadden een hotel gevonden vlakbij Woodbury outlet mall ,waar we nog enkele spulletjes gekocht hebben aan spotprijzen en nog lekker gegeten bij Applebee's.

Het is nu maandagmorgen en straks moeten we niet zo heel ver meer rijden naar ons hotel in Long Island City vlakbij Manhattan  van waaruit we met de metro  onze laatste  dagen New York kunnen gaan bezoeken.

4 opmerkingen:

  1. leuk om jullie zo te kunnen volgen !
    Mooi gedaan,geniet nog van de verdere vakantie ! grts vanuit West Vlaanderen,Liliane Alpaerts

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel indrukwekkend wat jullie gezien hebben.

    Groetjes van Chris en Micheline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gewoon fantastisch, vooral wanneer er eten of drank bij komt kijken, ziet er altijd wel lekker uit, de watervallen zal wel een belevenis op zich zijn.(de rest ook) leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. waaaw die watervallen...dat zal wel een hele belevenis zijn .Geniet nog van jullie laatste vakantiedagen .Hopelijk hebben jullie nog wat zon want hier is het een trieste bedoening .Breng aub eens een stukje zon mee ...
    Groetjes van marcel en monique

    BeantwoordenVerwijderen