donderdag 2 augustus 2012

The big apple verkennen

We zijn al weer enkele weken terug in het ritme van het dagelijkse leven maar door het ontbreken van tijd (en soms goesting)is het er niet meer van gekomen om een verslagje te maken over onze laatste dagen op Amerikaanse bodem.
Vanuit ons hotel in de buurt van Woodbury Outlet Mall was het niet ver meer rijden naar het hotel dat we geboekt hadden in New York.Het Comfort Inn hotel was gelegen in Long Island City (Queens)aan de overkant van Manhattan maar waar je aanzienlijk minder betaalt voor en hotelkamer dan in Manhattan zelf.
Na het inchecken in het hotel en parkeren van de auto namen we de metro waarmee we maar 2 haltes moesten rijden om bij Central Park uit te komen. Omdat het erg warm was namen Peter en ik het wat rustig aan en gingen Vicky en Levi op hun eigen tempo New York verkennen. We wandelden daardoor  oa. op ons gemakje langs 5th avenue, keken wat mensjes op een bankje onder de vlaggen aan het Rockefeller center  of namen een kijkje in het mooie Grand Central Terminal van New York






 s’Avonds hadden we met hen terug afgesproken op Times Square en gingen we samen nog ergens iets eten.
Dinsdagmorgen namen we de metro naar de bekende Brooklyn Bridge aan de kant van Brooklyn  en van hieruit gingen we ook weer elk onze eigen weg.


 Wij wandelden via financial district naar Century 21 ,een bekend outlet warenhuis waar we nog een extra valies gekocht hebben en die gelijk maar naar het hotel gebracht hebben (waarvoor zouden we die nodig hebben gehad?)  ;-)))  Om wat voor onze middag te eten zijn we een Deli binnengestapt waar je altijd lekkere sandwiches kan eten of zelfs een hele warme maaltijd kan bekomen.
In New York kan je ook op sommige plaatsen een geel karretje tegenkomen die echte Belgische wafels verkopen. De eigenaar is een Vlaming die op het idee is gekomen om de New Yorker te laten genieten van ons nationaal product onder de naam Waffles &dinges. Via hun website kan je te weten komen waar en op welke dag ze gaan staan en die middag stond er ‘toevallig’een kraampje van hen op onze wandelroute. Ze verkopen allerlei zoete Brusselse wafels maar ook de zoute varianten en lekkere Luikse wafels. Iets typisch Belgisch, inclusief verkopers met een authentiek Flandria klakske in het midden van New York!

Met Levi en Vicky hadden we weer afgesproken aan de Empire State building om samen dit hoog gebouw te bezoeken.







Er was niet zo heel veel volk aan de liften aan het aanschuiven dus stonden we nogal snel op de 102de verdieping waar je een fantastisch uitzicht hebt over New York. Daarna slenterden we nog wat rond in de buurt van Times Square en af en toe gingen we winkeltjes binnen. Als afsluiter zijn we nog ergens iets gaan eten en onze 2de dag in New York zat er weeral op.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten